Wet- en regelgeving voor asbestsanering

Voor het verwijderen van asbest gelden strikte regels die wettelijk zijn vastgelegd. De wet- en regelgeving voor asbestsanering bestaat op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau en moet altijd in overeenstemming zijn met de Europese wetten. Binnen de wetgeving voor asbestverwijdering wordt onderscheid gemaakt tussen particulieren en niet-particulieren. Daarbij komt dat de wetgeving waar asbestverwijderaars mee te maken hebben continu aan verandering onderhevig is.

Asbest verwijderen uitbesteden

Vanaf 1 juli 1993 is het beroepsmatig gebruik van asbest in vrijwel alle gevallen verboden. Particulieren mogen sinds 1 september 1998 geen asbesthoudende materialen meer verwerken. Tevens is hergebruik van bestaand asbest, in welke vorm dan ook, niet toegestaan. Bij sloop of renovatie moeten asbesthoudende materialen en objecten altijd volgens de geldende regels worden verwijderd en afgevoerd.

Specialist in asbestverwijdering

Als erkend en betrouwbaar asbestverwijderingsbedrijf heeft P. Kruit BV jarenlange ervaring met het saneren van asbest. Wij zijn specialist op het gebied van alle soorten asbesthoudende materialen in woningen en gebouwen. Met een gemotiveerd en gediplomeerd team van medewerkers verwijderen wij asbest voor particulieren en bedrijven, altijd geheel volgens alle veiligheidsnormen en wetgeving.

Vergunning voor asbest verwijderen

In de meeste gevallen gaat het bij particulieren om vinylvloeren en hechtgebonden golfplaten waarin asbest verwerkt is. Als u asbest aantreft in een woning of schuur en u wilt asbest op een verantwoorde manier laten verwijderen, dan heeft u toestemming nodig van uw gemeente. Het maakt niet uit of het om veel of weinig asbest gaat, er geldt een meldingsplicht. Uw gemeente kan vervolgens op twee manieren toestemming geven voor het verwijderen van asbest, namelijk met:

  • een mededeling onder voorschriften (particulieren)
  • of een sloopvergunning

Als erkend asbestverwijderingsbedrijf neemt P. Kruit BV u deze zorg uit handen. Wij regelen alles van A tot Z, van sloopvergunning tot asbestsanering.

Sloopvergunning asbest

Om een sloopvergunning te krijgen van uw gemeente moet u kunnen aantonen op welke plek het asbest zit. Een onderzoek door een asbest inventarisatiebedrijf is dan verplicht. Dit bedrijf maakt een volledige asbestinventarisatie om te kunnen aantonen waar het asbest zich bevindt. Het aantroffen asbest moet vervolgens worden verwijderd door een erkende asbestsaneerder. U mag nooit zelft asbest verwijderen en afvoeren. Schakel altijd een deskundig asbestverwijderingsbedrijf in.

Ervaren in asbestsanering

P. Kruit BV heeft jarenlange ervaring in het verwijderen van asbest voor bedrijven en particulieren. Wij zijn een erkend en betrouwbaar bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwijderen van alle soorten asbesthoudende materialen in woningen en gebouwen. Met een team van ervaren asbestsaneerders werken wij altijd volgens de Nederlandse wet- en regelgeving.

Onze diensten voor bedrijven en particulieren

Daarom is het raadzaam om contact op te nemen met P. Kruit BV. Wij zijn een kleinschalig bedrijf voor asbestverwijdering, dakrenovatie en verreikerverhuur. U kunt ons inschakelen voor het verwijderen van asbest in of rondom uw woning, schuur of bedrijfspand.

P.Kruit BV kan voor u uit handen nemen:

Begeleiden inventarisatie

Aanvraag sloopvergunning

Projectbegeleiding asbestsanering

Offerte aanvragen